1 Eylül 2010 Çarşamba

KEK ÖTESİ


Tadına baktığım ilk an işte kek budur dediğim ender keklerden biri...
Tarifi işte burda
Malzemeler
-3 büyük, veya 4 orta boy yumurta. ( 4 tane kullandım.)
-1 Su bardağı şeker
-2 su bardağı un, kabartma tozu, bir tutam tuz
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 avuç iri çekilmiş fındık
-17 tane mürdüm eriği (kabın aldığı kadar)
- Vanilya, Limon kabuğu rendesi
-1 kaşık limon suyu
-1 çay kaşığı zencefil

Üzeri için:
-1 tatlı kaşığı ( tepeleme) tarçın
-1 tatlı kaşığı ( tepeleme) esmer şeker

Yapılışı :

-Önce fırın 200 derecede ısıtılır.
-Oda ısısındaki yumurta sarısı ve şeker çok çırpılır.
-Ayrı bir kapta yumurta akları ve vanilya köpürene kadar çırpılır ve şekerli yumurta karışımına eklenir.
-Karışım güzel bir kıvam alana kadar devam edilir.
-Un, kabartma tozu ile birkaç kez elenir. bir tutam tuz ve zencefil eklenir.
-Hazırlanan unlu karışım yavaş yavaş,yumurtalı karışımı söndürmeden,eklenir.
-Oda ısısındaki süt ve yağ da unla dönüşümlü olarak eklenir. Limon suyu ve kabuğu ilave edilir.
-Kek kalıbın zemini yağlı kağıtla kaplanır. Üzeri ve kenarları yağlanır.
-Kek hamuru boşaltılır. Üzerine fındıklar serpiştirilir. Dilimlenmiş erikler yan yana dizilir. Son olarak karıştırdığımız tarçın ve esmer şeker pişime hazır kekin üzerine serpiştirilir.
-Isınan fırında ( 175 derceye düşürülür.) 35-4o dk. kürdan testi yaparak pişirilir.

işte bu kadar...
Fırından çıkınca sıcak sıcak yenirrrrrrr :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder