29 Haziran 2010 Salı

KEFİRLİ KEK


MALZEMELER
• 2 tane küçük boy yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı kefir
• yarım paket kabartma tozu
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1,5 su bardağı un
• 1 çay bardağı kuru üzüm(1-2 saat öncesinden suda bekletilmiş)

YAPILIŞI:
1. Yumurta, şeker ve yağı krema haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın.
2. Kefiri ekleyip tekrar çırpın.
3. Kuru malzemeleri karıştırıp eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla sadece malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın.
4. Hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün,kuru üzümlerin suyunu sıkarak kekin üstüne koyun ve kaşıkla hafif karıştırın.
5. 175 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Not: İsterseniz 1 çay bardağı pudra şekeri, 40 gr benmari usulü erimiş beyaz çikolata ve 2 yemek kaşığı ılık suyu iyice karıştırarak bir glazür hazırlayıp kekinizi süsleyebilirsiniz.


Tarif için tşkler: http://yesilkivi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder